Vad kostar nya markiser?

Markiser kostar lite mer än vissa andra alternativ men det beror på att markiser håller en mycket hög kvalité samtidigt som det ger ett mycket bra skydd mot både sol, värme och regn. Markiser har en bra hållbarhet och är tillverkat i slitstarkt material som är anpassade för Sveriges klimat vilket gör att våra markiser har en lång livslängd.

Hur mycket just dina markiser kommer att kosta beror på om markiserna ska specialdesignas, hur stora markiser du vill ha och markisens funktionalitet. Efter att du bokat ett kostnadsfritt möte kan våra montörer ge dig en offert direkt på plats med ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Olika modeller av högsta kvalitet

För att markisen skall passa dina fönster kan vi erbjuda dig ett flertal olika modeller att välja mellan för fönster och uteplatser. Vi har markiser i alla standarstorlekar och kan också specialdesigna markiser i andra storlekar. En markis främsta uppgift är att ge fönstret skugga så värmen inte tränger in i rummet. En markis ska också vara lätt fälla att upp eller ned, vilket ofta sker flera gånger om dagen.


Markiser för uteplatser finns i flera olika modeller beroende på vart du vill ha skugga samt vilken typ av ställning du är ute efter. Här blir valet även ett estetiskt val eftersom du själv får välja hur mycket du vill att markisen skall synas. En större markis kan komma i modeller som terrass-markis, pergolamarkis och sidomarkis. En markis för en uteplats har till uppgift att skapa ett skuggigt utrymme på uteplatsen men ska även kunna fällas in då solen har gått ned.

Personligt anpassade markiser och persienner

När du väljer markis ska du förstås främst välja en markis som fyller den funktion du är ute efter. En markis främsta uppgift är att ge skugga och att reducera mängden värme från solen. Det är även viktigt att tänka på hur dina markiser passar in rent estetiskt på ditt hus. Det finns markiser som syns väldigt mycket och så finns det markiser som nästan smälter in i husets fasad.


De som syns mera har ofta en mer robust ställning och kan ofta stå framme i både väder och vind. Kom i håg att markiser inte kommer dra ner utseendet på ditt hus fasad. De kommer snarare komplettera husets utseende och ge huset mer liv genom dess färger och funktioner. När det kommer till färger finns det markiser i färger som matchar huset men även i färger som gör att markiserna blir dekorativa färgklickar på fasaden. Det finns också genomskinliga markiser.

Kostnadsfri besiktning av fönster i Avesta och i Dalarna

När du planerar att köpa markiser och persienner finns det några saker du bör tänka på. Det krävs en del planering för att slutresultatet skall bli så bra som möjligt. Vi erbjuder därför en kostnadsfri besiktning av dina fönster och konsulterar på plats hur du skulle kunna planera för dina markiser och persienner. Vi tar alltid hänsyn till din budget och den design du önskar så att du får de markiser som du önskar.Boka en kostnadsfri besiktning av dina fönster och få offert direkt på plats

Behöver du persienner eller markiser till ditt hus i Avesta och vill ha en smidig installation?
Då kan du med trygghet vända dig till oss experter på Norbergs och Hedemora glasmästeri.