Din guide till Markiser & Persienner från Markis Avesta

När du planerar att montera markiser eller persienner för att ge dina fönster skugga och därmed isolera rummen mot värme kan det vara bra att du har en guide när du ska välja solskydd. Det finns ett stort antal markiser och persienner att välja mellan, både då det kommer till design men även funktion. Med lite guidning kan du enklare hitta de markiser eller persienner som har den design och de färger som du söker men också de funktioner som du behöver för din markis.


Vi kan också skräddarsy dina markiser eller persienner så att du enklare kan hitta exakt de markiser eller persienner som du vill ha. Du är välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig då du ska köpa markiser eller persienner.

Guide för att hitta rätt markis i Avesta

Markis Avesta kan erbjuda markiser i ett stort antal modeller, former, färger och material som du kan välja mellan. Oavsett om du söker efter markiser för din terrass eller fönster så kan vi erbjuda dig båda typerna av markiser. Vid markiser för fönster pratar vi främst om fönstermarkiser och vertikalmarkiser. Där båda markisernas uppgift är att stänga ute sol och dess värme men framför allt skapa skugga. Skillnaden är att vertikalmarkiserna ligger, precis som dess namn avslöjar, vertikalt slimmad längs med fönstret vilket gör att den har en mer smidig design.


Många vertikalmarkiser har ett tyg som skyddar mot UV-strålning men som fortfarande ger fri sikt ut genom markisen. Det gör att det inte bli så mörkt i huset bara för att du vill stänga ute den starka solen. Denna markis sitter väldigt slimmat på huset och tar inte någon större plats. Det som syns av monteringen är styrskenorna som markisen är fäst i. En fönstermarkis däremot fälls utåt över fönstret och tar därmed lite mer plats än vertikalmarkisen.

Guide för att hitta rätt persienn

Persienner är ett solskydd som man har använt sedan en lång tid tillbaka. De mest klassiska persiennerna är nog aluminiumpersienner som troligtvis har suttit i de flestas hem någon gång genom åren. Numera finns det även persienner i trä för den som vill få en annan design på sitt solskydd. Båda persiennerna stänger ute solljus och insyn i din bostad och är väldigt lätta att manövrera. För att du ska hitta de persienner som passar både dina fönster men också din personliga stil är en lösning att välja persienner som är skräddarsydda efter just dina behov.


När man skräddarsyr persienner kan du själv välja alla detaljer som exempelvis skenor, stegband, linor och lameller. Persiennerna tar inte stor plats när de är uppdragna men när de är nerfällda ska både stil och funktion gå ihop. Många väljer att sätta upp persienner i badrummet för insynens skull. Det blir ofta persienner som är nerfällda hela tiden och då kan det vara en god idé att kolla med din montör att det material du väljer tål vatten och fukt.


Boka ett kostnadsfritt besök

Vid besöket besiktigar vi dina fönster och lämnar tips och råd så att du lättare kan välja de persienner som passar dig bäst. Våra montörer är experter inom området och vet vilka markiser och persienner som går att använda för dina fönster.


Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig med dina markiser och persienner eller boka ett kostnadsfritt besök där du får en offert redan på plats.Boka en kostnadsfri besiktning av dina fönster och få offert direkt på plats

Behöver du persienner eller markiser till ditt hus i Avesta och vill ha en smidig installation?
Då kan du med trygghet vända dig till oss experter på Norbergs och Hedemora glasmästeri.